Suikerverslaving

Suikerverslaving

maart 1, 2019 1 Door Healthy Rituals

Er wordt miljoenen aan onderzoeken uitgegeven door fabrikanten om ervoor te zorgen dat klanten blijven hunkeren naar suiker en verslaafd blijven aan deze drugs. Die drugs is goed verborgen in vermomde suiker bezorgvoertuigen voor suiker en zout.

“Waarom eten zoveel mensen van ons voeding waarvan ze weten dat het niet goed voor het lichaam is. Dat zorgt voor gewichtstoenamen, dat het chronische systeem verergert, dat ons ziek maakt, opgeblazen en schuld gevoelens creëert.

We leven in een wereld van voedsel verslaving. Sinds de industriële voeding opkomst is, onnatuurlijk geproduceerde voeding, dat zeer smakelijk is en ongelofelijk verslavend. Die voeding saboteert onze brein, onze taille en gezondheid.

Er zijn al zoveel studies gedaan die bewezen hebben dan suiker invloed heeft op ons brein. De wetenschap van voedsel verslaving is herkenbaarder dan ooit te voren. Voeding met een hoog bewerkt suiker gehalte, zijn zo verslavend en vergelijkbaar met een cocaïne of heroïne verslaving. Er is bewezen, dat als je een hoog gehalte aan bewerkte suikers binnenkrijgt, een deel in je hersenen wordt getriggerd (nucleus accumbens) Dit is het pleziercentrum van de hersenen, dat ons, wanneer het geactiveerd wordt, een goed gevoel geeft en ons ertoe aanzet meer van datgeen te zoeken wat dat stofje aanmaakt.

Voedsel verslaving bestaat echt! Het is de kern waarom zoveel mensen overgewicht hebben en ‘ziek’ zijn. Ze zitten vast in een vicieuze cirkel van hunkering naar suiker. Ze eten het liefst voeding met een hoog suikergehalte, dat een piek veroorzaakt in de bloedsuikerspiegel, en het brein direct wordt getriggerd, waardoor er een stofje door het lichaam  stroomt en ‘plezier’ voor korte duur oplevert.

Voel jij je ook plezierig na het eten van dit soort voeding? Ja? Nou doe de quiz en kijk of jij geschikt bent voor één van onze programma’s.