Ons brein is een serie van buizen en als daarin iets verstopt zit, kun je niet meer de dingen doen zoals je die voorheen deed. Ik vind het een uitdagingen me bezig te houden met de motivatie van verandering van een ander. Het primaire doel is de motivatie van de persoon zelf te versterken. Gemotiveerd zijn is namelijk niet compleet zonder commitment. Als jij die commitment hebt kan ik je een klantgerichte therapie aanbieden. Ik geef je een nieuwe levensstrategie, een nieuw bleuprint. Waardoor jij weer 100% kunt genieten van je leven. 

Mensen hebben veel van wat ze nodig hebben om te veranderen al in zich. Mijn taak is dat te ontlokken door de juiste vragen te stellen en naar boven te halen. “Jij hebt wat je nodig hebt, en samen zullen we het vinden” Vanuit deze gedachte vind ik het belangrijk me te richten op iemands sterke punten en eigen bronnen en die te leren begrijpen, in plaats van opzoek te gaan naar gebreken.

Er zijn mensen die moeten veranderen (althans naar de mening van anderen), maar die daar zelf weinig tot geen reden toe zien. Ze vinden het wel goed zoals het is, of hebben in het verleden geprobeerd om te veranderen, maar het daarna opgegeven. Herken je jezelf hierin?

De meeste mensen die roken, te veel drinken of te weinig bewegen, zijn zich bewust van de nadelen ervan. “Ik moet wat aan mijn gewicht doen (verander taal), maar ik heb zo’n beetje alles al geprobeerd en ik houd het nooit vol (behoud taal).

Ik weet dat ik moet vermageren voor mijn gezondheid (verander taal) maar ik ben zo gek op eten (behoud taal). “Ja maar… is het refrein van ambivalentie. (Je kunt niet kiezen) Behalve dat dit gevoel oncomfortabel is en een strungle in je hoofd, heeft het ook iets waarin je kunt blijven hangen. Mensen kunnen blijven vastzitten als ze heen en weer geslingerd worden tussen twee keuzes, twee mogelijkheden of twee relaties. Zetten ze een stap in de ene richting dat ziet de andere kant er aantrekkelijker uit. 

Een veel voorkomende patroon is denken aan een reden om te veranderen, dan aan een reden om niet te veranderen en er vervolgens maar helemaal niet meer aan denken. 

De meer actie jij onderneemt, des meer resultaten jij zal zien!r

Een standaard traject start vanaf €545,-

 
Maagband traject €895,-
incl. mindsetcoaching & audio
  • Angst
  • Allergie
  • Despressie
  • Verlies 
  • Doelen stellen